четвер, 13 лютого 2014 р.

Стан атмосфери в Тернополі.

Тернопіль завжди вважався чистим містом. Пройшовшись його центром, помічаєш чисті охайні тротуари, акуратні урни для сміття, прибрані сквери. Після такої прогулянки справді пишаєшся своїм містом, адже і повітря тут не можна назвати надто забрудненим, і обласний центр далеко не гігант промисловості. Ми всі любимо Тернопіль за прибрані сквери, затишні парки і звичайно ж за наше, улюблене всіма, озеро.
Та не потрібно забувати про, що щодня Тернополем мандрують безліч автомобілів-забрудників, чисельність яких з кожним роком збільшується. Поряд з цим ми час від часу стикаємося з проблемою «чарівного» аромату від невивезеного сміття під нашими вікнами. Я ще досі пам’ятаю, як мої одногрупники на другому курсі раділи від того, що приїхав сміттєвоз. Та що гріха таїти ми й самі часто не нехтуємо причинами нанести рідному місту певної шкоди. Хто може похвалитися, що він жодного не кидав сміттям повз урну.
Місто Тернопіль не знаходиться в небезпечній екологічній зоні, оскільки це одне з небагатьох обласних центрів України, де відсутня хімічна і металургійна галузі промисловості.
Основним джерелом забруднення атмосферного повітря в місті є відпрацьовані гази автотранспорту. До їх складу входять такі шкідливі речовини, як окис вуглецю, окиси азоту, різні вуглеводні, включаючи і ті, що сприяють виникненню ракових захворювань. Бензинові двигуни, крім цього, виділяють продукти, що містять з собі свинець, хлор, бром, а дизельні — значну кількість сажі. Шляхом, що веде до зменшення забруднення атмосферного повітря від автотранспорту, е застосування якісного неетилованого бензину, перехід на газове пальне як більш екологічно чисте, будівництво об'їзних доріг, а також винос автотранспортних підприємств за межі міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар